Devlet Bakanlıklarının görev dağılımı bugün belirlenecek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni bakanlar mesaiye başlıyor

ANKARA - Cumartesi günü yapılan devir teslim töreniyle koltuklarına oturan bakanlar ile bugün görevi devralacak yeni bakanların ?mesaileri? bugün itibariyle başlıyor. Yeni bakanlar, bugün Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı heyecanı da yaşıyorlar. Erdoğan'ın toplantıda yeni bakanlara, bir kez daha ?hayırlı olsun? diyerek, ?başarılar dilemesi? bekleniyor. İç ve dış gündem konularının ele alınacağı toplantıda, Devlet Bakanlıklarının görev dağılımılarının kesinleştirilmesi ve açıklanması bekleniyor. Diğer taraftan bugüne kadar ?Hükümet Sözcüsü? görevini sürdüren Cemil Çiçek'in bu görevini yeni dönemde devam ettirip ettirmeyeceği de bugünkü kurul toplantısı sonrasında belli olacak.

Davutoğlu yemin edecek

AKP hükümetlerinin dışarıdan atanan ilk bakanı olarak Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Prof. Ahmet Davutoğlu, Anayasa uyarında, TBMM'de yemin edecek.

Anayasa, ?Bakanlar Kurulu üyelerinden milletvekili olmayanların? TBMM önünde milletvekili andını içmelerini öngörüyor. Davutoğlu'nun Meclis Genel Kurulu'nda yarın yemin etmesi bekleniyor. Davutoğlu Anayasa uyarınca, ?bakan sıfatını taşıdığı? sürece milletvekilleri gibi yasama dokunulmazlığına da sahip olacak. Diğer milletvekilleri gibi ödenek ve yolluk alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber